ACTUALITAT
Carregant...
7 de març 2013

Info Post



Un nou mapa de l’horror nazi, en el qual un grup d’investigadors del museu de l’Holocaust d’Estats Units hi ha estat treballant tretze anys, ha revelat que el Tercer Reich va utilitzar 42.500 camps de concentració. L’any 2000 aquest grup d’acadèmics va iniciar la complicada tasca de classificar tots els guetos, camps de concentració i fàbriques de la mort construïts pels nazis arreu d’Europa. 

Tal com publica el New York Times, el resultat no ha pogut ser més esfereïdor. La xifra ha impressionat els acadèmics més qualificats de la història de l’Holocaust: “Els números són molt més alts del que pensàvem originalment. Sabíem que la vida en els camps i en els guetos havia estat terrible però aquests números són increïbles”, explica Hartmut Berghoff, director de l’Institut Històric Alemany de Washington. 

Els camps que s’han documentat no són només els camps d’extermini, detalla Berghoff, sinó que també s’han comptabilitzat milers de camps de treballs forçats, on els presoners fabricaven material de guerra; campaments de presoners de guerra; els anomenats de forma eufemística “centres d’atenció”, on s’obligava a avortar a les embarassades o es matava als nadons recent nascuts i finalment els bordells, on les dones eren forçades a mantenir relacions sexuals amb el personal militar alemany.

Els mapes elaborats pels investigadors per identificar els camps i els guetos converteixen moltes zones de l’Europa d’aquell moment en espais de mort, tortura i esclavitud, principalment concentrats a Alemanya i Polònia però que arribaven a totes les direccions. Els principals directors del treball, Geoffrey Megargee i Martin Dean, calculen que van morir o van ser empresonades entre 15 i 20 milions de persones en els llocs identificats. Dean ha explicat que aquestes troballes no deixen dubtes sobre el coneixement que molts ciutadans alemanys haurien estat conscients de la seva existència: “Pràcticament no es podia anar a cap part d’Alemanya sense topar amb camps de treball forçats, de presoners de guerra o de concentració. Eren a tot arreu.”, conclou.

Font: http://www.nytimes.com/2013/03/03/sunday-review/the-holocaust-just-got-more-shocking.html?_r=1&

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT