ACTUALITAT
Carregant...
21 de març 2013

Info Post


El president d'Israel i ministres del nou executiu israelià demanen directament a Obama l'alliberament immediat de l'ex-agent del Mossad que va ser condemnat a cadena perpètua per un tribunal nordamericà l'any 1987

Multitud de carrers i avingudes de Tel-Aviv i Jerusalem reben al President Obama amb cartells de "Free Jonathan Pollard. Yes you can"


Els 9.923 dies d'empresonament que porta l'ex-agent del Mossad Jonathan Pollard voltant per diverses presons federals dels Estats Units han esdevingut el malson de Barack Hussein Obama en la seva primera visita oficial a l'estat hebreu com a POTUS. Ja només aterrar a l'aeroport de Ben Gurion el president d'Israel, Shimon Peres, va recordar-li la difícil situació de Pollard. En la reunió posterior amb el primer ministre Beniamin Netaniahu i el seu nou i flamant executiu, dos dels seus ministres (Uri Ariel i Limor Livnat) li van demanar directament a Obama la llibertat de Pollard amb aquestes paraules: "Sisplau, alliberi Jonathan Pollard" i "no s'oblidi del nostre germà Jonathan Pollard". El president nordamericà fou evasiu i es va limitar a assentir i respondre als ministres "me n'alegro de veure-us". 

Però malgrat que Obama se serveixi del seu helicòpter majoritàriament per desplaçar-se en aquesta visita a Israel, la seva caravana presidencial en cotxe li ofereix un punt de vista no només de banderes nord-americanes i israelianes, sinó també de pancartes i cartells que recorden la difícil situació de Pollard per tots els carrers de Jerusalem i Tel Aviv.

"Sí, tu pots!" proclamen algunes banderes, recordant el famós eslògan de campanya d'Obama 2008 "Yes, you can" i sol·licitant que se serveixi de la seva autoritat per alliberar l'ex-agent del Mossad que porta 28 anys empresonat.

En paraules d'Effi Lahav, el cap de l'organització que reclama l'alliberament de Pollard, "els cartells no són iniciativa nostra sinó dels ciutadans israelians que espontàniament han llançat una campanya per alliberar en Jonathan". "De fet, el missatge no està dirigit contra els EUA, simplement demanem posar fi a aquesta tragèdia dolorosa que dura ja 28 anys i gairebé 10.000 dies" va reblar Lahav.

Dimarts, la dona de Jonathan Pollard va lliurar al president Peres una petició en línia signada per 200.000 israelians apel·lant a Obama perquè alliberi Pollard. Ho féu acompanyada pel president de l'Agència Jueva, Natan Sharansky, un ex-presoner de Sió a Rússia.

La seva dona va indicar també en una entrevista a la Ràdio del Tsahal que: "Jonathan té un estat de salut físic i emocional molt dolent i això li donarà vida i també el permet sobreviure" (en referència a les 200.000 signatures recollides). Així mateix més de 7.000 persones van participar en una marxa per alliberar Pollard la nit de dimarts a Jerusalem. A la manifestació, la senyora Pollard va recordar que "els 200.000 israelians que han signat la petició adreçada al president Obama equivalen proporcionalment a 50.000.000 de nord-americans". I va afegir: "Senyor President demanem la seva compassió i misericòrdia, per guarir aquesta ferida entre les nostres nacions". "Ens acostem a Péssakh. Deixi Jonathan seure a la taula del Seder i ser lliure per primera vegada en 28 anys."

Jonathan Jay Pollard (Galveston , Texas ) és un ex-analista d'Intel·ligència Civil de la Marina dels Estats Units que va ser condemnat per unanimitat a cadena perpètua el 1987, amb recomanació de no atorgar-li la llibertat condicional, per espiar per a Israel. Israel li concedí la ciutadania el 1995 i el 1998 en reconegué la seva pertinència al Mossad (el servei d'intel·ligencia israelià). 

En defensa de Pollard cal dir que la informació que va proporcionar a Israel era informació que els Estats Units amagaven al seu aliat obstaculitzant el Memoràndum d'Entesa de 1983 subscrit per totes dues nacions i eren informes relatius al desenvolupament militar de les nacions àrabs hostils amb Israel. Des d'Israel a Catalunya ens sumem a la petició d'alliberament de Jonathan Pollard. Free Pollard !
■ Text: Rubèn Novoa ■ Fotografies: Hagit Canary


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT