ACTUALITAT
Carregant...
13 d’oct. 2013

Info Post

Dos manifestacions de grups neonazis per celebrar el Dia de la Hispanitat i en contra de la independència de Catalunya a Barcelona deriven en greus delictes d'apologia del genocidi

13/10/2013 || Un fort desplegament de la Brigada mòbil dels Mossos va acordonar ahir pel matí uns 400 membres de diverses organitzacions neonazis i feixistes que van respondre a la convocatòria de la manifestació espanyolista organitzada per la plataforma "la España en marcha" a la plaça d'Espanya de Barcelona.
cebt

Consignes com "esto es unionismo", "no nos engañan,Cataluña es España", "separatistas y Periodistas, Terroristas", "Mas, hijo de puta", són les que han cantat els manifestants rere sengles pancartes on s'hi llegia "No pediremos perdón por nuestra historia" i "Siempre Unionistas".

A més els ultres, majoritàriament joves, llueixen banderes preconstitucionals, camises blaves, Jou i fletxes, simbologia nazi com SS o 88.

Poc després de les dotze del migdia han arribat tres autocars amb un centenar de persones més, que s'han sumat a la manifestació, que ha anat amb una hora de retard, justament pel retard dels autocars que venien de fora de Catalunya. Entre ells, un dels agressors de Blanquerna, Pedro Chaparro, que ha estat rebut com un heroi pels feixistes concentrats. 


Pel vespre, un grup reduït de joves neonazis amb actitud agressiva s'ha manifestat pel centre de Barcelona. Exactament vint-i-vuit individus que s'han trobat a la plaça d'Urquinaona, on havien convocat una manifestació per marxar cap a la plaça d'Espanya. Entre les consignes que han cridat, s'ha sentit, per exemple, 'Barcelona serà la cuna del feixisme' o 'Artur Mas, càmera de gas'.  

Des d'alguns balcons, veïns amb estelades els han respost amb crits d'independència, i ells s'hi han tornat amb senyals ofensius, salutacions nazis i amenaces. 

Els han seguit de prop una desena de furgons dels Mossos d'Esquadra i una ambulància. Un cop a plaça d'Espanya, han cantat l'himne franquista 'Cara al sol' i han marxat. 

Israel a Catalunya sol·licita a les autoritats la identificació d'aquests individus a efectes de que siguin posats a disposició judicial acusats dels delictes d'amenaces i apologia del genocidi. Text: R.Novoa/Q.Sallés/V.Partal · Fotografia: J.Borràs/NacióDigital · Vídeo: Vilaweb

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT