ACTUALITAT
Carregant...
1 d’oct. 2013

Info Post

El primer ministre israelià certifica a l'Assemblea General de l'ONU la determinació d'Israel per evitar un Iran amb armes nuclears

01/10/2013 || El primer ministre israelià Benjamin Netanyahu ha participat avui a l'Assemblea General de l'ONU amb un únic objectiu: convèncer al món per seguir pressionant l'Iran a efectes que suspengui el seu programa nuclear.

Netanyahu ha reafirmat la doctrina israeliana de "dissuassió" sobre la carpeta nuclear iraniana: només amb una política de sancions dures combinades amb una amenaça militar creïble al règim de Teheran pot donar fruits. Per aquest motiu ha instat a la comunitat internacional a mantenir i reforçar les sancions si l'Iran continua desenvolupant el projecte durant les converses.

“Israel mai consentirà que un règim amb armes nuclears ens amenaci d'esborrar-nos del mapa”, ha dit Netanyahu. “Israel no permetrà que l'Iran aconsegueixi armes nuclears. Si es veu obligat a estar sol, que estarà sol, sabent que estarà defensant molts, molts altres.”

Netanyahu també ha atacat el nou president iranià, Hassan Rouhani, dient que la seva “ofensiva per agradar Occident” ha estat fallida pels fets que demostren una acceleració de la cursa nuclear de l'Iran. “M'agradaria poder creure Rouhani, però no ho faig perquè els fets són tossuts ...” ha remarcat.

De Rouhani ha advertit que és “un llop amb pell de xai, que creu que pot enganyar els ulls del món.”


Netanyahu també ha dedicat els últims minuts de la seva intervenció reiterant el seu compromís amb un acord de pau amb els palestins.

Benjamin Netanyahu romandrà als EUA un altre dia per dur a terme una sèrie d'entrevistes per als mitjans de comunicació dels Estats Units en un esforç per fer arribar el seu discurs directament al públic EUA. Text: R.Novoa/i24news Fotografia: Bill Chappel



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT