ACTUALITAT
Carregant...
10 d’oct. 2013

Info Post

Obama avisa a Netayahu que les sancions contra l'Iran s'aixecaran parcialment. La decisió irresponsable dels Estats Units pot provocar una nova guerra al Pròxim Orient

10/10/2013 || El president Barack Obama ha notificat el primer ministre Benjamin Netanyahu que el seu govern aviat començarà la flexibilització parcial i gradual de les sancions econòmiques contra l'Iran, segons les fonts d'intel·ligència de DEBKA a Washington i Jerusalem. La reducció s'aplicarà a les sancions "no significatives" ni "substancials".

Israel ha estat l'únic aliat dels Estats Units que ha rebut avís previ d'aquesta decisió -i l'única potència ha estat informada amb detall dels acords secrets als quals Washington ha arribat a Teheran, incloent les concessions de l'Iran sobre el seu programa nuclear. Ni els líders del Golf Pèrsic liderats per l'Aràbia Saudita ni la Unió Europea han estat informats ni participaran en l'escala de concessions recíproques aprovades per Obama i el líder suprem de l'Iran l'aiatol·là Ali Khamenei.

Aquestes concessions començaran a sortir a la llum quan es posin sobre la taula de les negociacions nuclears que començaran a Ginebra el pròxim 15 d'octubre entre l'Iran i el grup P5 +1 (els cinc membres permanents del Consell de Seguretat i Alemanya).

Mentrestant, alts emissaris europeus britànics, francesos i d'altres països han arribat avui a Jerusalem "per discutir els últims avenços en la qüestió iraniana", però el seu veritable propòsit és descobrir el contingut del missatge d'Obama al primer ministre israelià.

Una alta font nord-americana d'intel·ligència altament classificada ha afirmat aquesta mateixa matinada matinada que "el pastís nord-americana-iranià ja és al forn i mig fet". Aquesta decisió podria abocar Israel a una guerra de supervivència amb l'Iran. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografia: Iran Review

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT