ACTUALITAT
Carregant...
1 d’oct. 2013

Info Post

El Museu de l'Holocaust de Jerusalem acaba de declarar "Just entre les Nacions" a Mohamed Helmy, qui va ajudar a jueus durant la Segona Guerra Mundial.

El metge egipci Mohamed Helmy que va viure a Berlín durant la Segona Guerra Mundial, va salvar a una família jueva durant el règim nazi d'Adolf Hitler. Nascut a Khartum el 1901 i mort a Berlín el 1982, és el primer àrab que rep el títol amb el qual el poble jueu guardona a aquelles persones que van ajudar als jueus durant la Xoà o Holocaust.

Helmy va ser perseguit pel règim nazi i discriminat però tot i així va alçar la seva veu contra les polítiques racials nazis i va assistir a una família de jueus des que van començar les persecucions a Berlín fins al final de la Segona Guerra Mundial. “Era un bon amic de la família i em va amagar en una cabana que tenia al barri de Buch a Berlín. La Gestapo sabia que el Dr. Helmy era el nostre metge. Ell va aconseguir eludir tots els interrogatoris i fins i tot em portava a cases d'amics per quedar-me allà, presentant-me com la seva cosina de Dresden”, va escriure després de la guerra Anna Gutman, una de les que persones a les que Helmy va ajudar.


El Museu exposarà la medalla i el diploma de reconeixement a Helmy a les seves vitrines fins a trobar el parador d'algun dels seus descendents. El títol de Just entre les Nacions ha estat concedit fins ara a unes 25.000 persones, entre elles, 6.394 polonesos, 5.269 holandesos, 3.654 francesos, 2.441 de ucraïnesos i 1.635 belgues. Helmy és el primer àrab que rep aquest guardó per part de les autoritats israelianes. Text: R.Novoa Fotografia: Yad Vashem

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT