ACTUALITAT
Carregant...
23 d’oct. 2013

Info Post

Israel va celebrar ahir eleccions municipals. L'alcalde de Tel Aviv Ron Huldai revalida un quart mandat amb el 53% dels vots, mentre que l'alcalde de Jerusalem Nir Barkat s'aferra al seient amb el 51% dels vots

23/10/2013 || Les eleccions municipals que es van celebrar ahir dimarts a Israel no han provocat grans canvis i els batlles de les ciutats més grans d'Israel han mantingut el seu càrrec. A Tel Aviv, l'alcalde Ron Huldai ha obtingut el 53,07% dels vots contra el 38,2% del seu rival Nitzan Horowitz (Meretz). Aaron Maduel ha obtingut un 8,76% dels vots. A Jerusalem, l'alcalde Nir Barkat (fotografia) ha guanyat amb el 51,11% dels vots, mentre que Moshe Leon ha obtingut el 45,32% dels sufragis.

Les dues ciutats han registrat, però, una baixa participació electoral. A Jerusalem, als barris haredim la participació electoral ha estat del 70%, mentre que la participació als barris seculars ha estat entre el 30 i el 50%. La taxes de votació entre els residents àrabs de Jerusalem oriental han inferiors a l'1%. A Tel Aviv , la taxa de la votació ha estat del 31% amb les urnes tancades. La participació electoral a Beersheba ha estat del 39,8% i a Haifa del 45%.

A Haifa , amb el 99% escrutat, l'alcalde Yona Yahav ha guanyat amb el 48,98% dels vots. A Beersheba, l'alcalde Ruvik Danilovich ha guanyat amb una victòria aclaparadora amb el 92,21% dels vots. A Bat Yam, l'alcalde Shlomo Lahiani, que s'ha vist obligat a dimitir pel Tribunal Suprem a causa d'una acusació presentada contra ell, ha obtingut el 57,5% dels vots. A Ramat Gan, Israel Zinger ha derrotat Shama-Hacohen amb el 52,38% dels vots. A Aixqueló, després amb l'escrutini al 40%, Itamar Shimoni liderava amb un 52%. A Netanya, Miriam Feirberg romandrà un nou mandat després d'haver guanyat el 72% dels vots. L'alcalde d'Ashdod Yehiel Lasri també ha conservat el seu seient després de guanyar amb el 53,74% dels vots. A Rishon Lezion, l'alcalde Dov Tzur va prendre la davantera amb el 78% dels vots escrutats. A Bnei Brak, Janoj Zeibart ha guanyat amb el 94% dels vots. A Beit Shemesh, el candidat ultraortodox Moshe Abutbul (Shas) ha vençut a Eli Cohen (Habayit Hayehud) en una cursa frec-a-frec amb un 51,9% dels vots, menys d'un 6% més que Cohen (46,5%). Per la seva banda, la diputada de la Knesset Hanin Zoabi ha perdut les eleccions a Natzaret a l'alcalde Ramiz Jaraisy, havent guanyat només 3.812 vots.


Una segona volta se celebrarà a Petah Tikva, Kiryat Shmona, Herzliya i Yahud. Text: R.Novoa/Ynetnews Fotografia: EPA/Ido Erez

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT