ACTUALITAT
Carregant...
3 de jul. 2014

Info Post

Portem les informacions falses emeses per TV3 els últims dies al president del Consell de d'Audiovisual de Catalunya

03/07/2014 || En un escrit adreçat avui al CAC, Israel a Catalunya es posa novament en contacte amb Roger Loppacher en relació a l'expedient informatiu que manté obert sobre el tractament que rep l'Estat d'Israel per part del prestador de serveis Televisió de Catalunya per fer-lo partícip de la nostra inquietud pel tractament informatiu que ha rebut per part de la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TV3 el segrest i assassinat de 3 nois jueus a Hebron.

Durant les últimes setmanes l'Exèrcit d'Israel ha fet raids aeris sobre posicions vinculades a Hamàs, les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa i la Gihad Islàmica a la Franja de Gaza en resposta als atacs continus amb míssils i foc de morter que aquestes organitzacions terroristes palestines porten fent contra civils israelians en les darreres dues setmanes. Sorprenentment en el TN Migdia del proppassat 1 de juliol, en una crònica signada pel corresponsal Albert Elfa s'afirmava que Israel havia bombardejat la Franja de Gaza en resposta al segrest i assassinat dels 3 nois jueus per part de Hamàs. Aquesta informació és falsa atès que es va respondre al foc de míssils i morter palestins com venia succeïnt els dies precedents. A més, a dia d'avui, les deliberacions Gabinet de Seguretat del Govern d'Israel encara no han aprovat cap mesura ni operació per respondre a l'assassinat dels joves jueus. 

Israel a Catalunya va trucar a TV3 per dir-los que la informació que oferien era falsa i vam obtenir resposta per part del sr. Joan Roura, que va iniciar una discussió de caire polític on va arribar a afirmar que a qui nosaltres definíem com a púrria –les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa–– eren “combatents per la llibertat de Palestina”. Davant d'aquesta manifestació delictiva (enaltiment del terrorisme) vam decidir penjar el telèfon. És inconcebible que una persona amb responsabilitat en la secció d'Internacional d'una cadena pública com TV3 faci apologia del terrorisme i pugui servir-se de l'ens per emetre notícies falses i encobrir els actes del terrorisme palestí.

Per si això no fos suficient, amb dates 2 i 3 de juliol de 2014 s'ha culpabilitzat directament l'Estat d'Israel de venjar-se per la mort d'aquests nens jueus segrestant un adolescent palestí i matant-lo. Una informació falsa i que assenyala tot un país com autor d'un vil assassinat que està sota investigació policial i sobre el qual hi ha fonamentades sospistes que ha estat realitzat pels mateixos palestins (el noi palestí assassinat era gay) per poder iniciar una escalada de violència a Jerusalem, Judea i Samària. Tot això es fa sense cap mena de rubor ni aportar cap mena de prova al respecte, en la línia habitual de manca total de professionalitat i impunitat amb la qual TV3 criminalitza l'Estat d'Israel saltant-se el codi deontològic per a l'exercici de la professió a Catalunya. 

Creiem que aquestes difamacions continuades contra l'Estat d'Israel fonamentades en mentides i expressades sense cap prova ni rigor professional degut als prejudicis que el prestador de serveis té amb l'Estat d'Israel hauria de començar a tenir d'immediat alguna reprovació per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya cap a la CCMA i hauria de suposar el cessament immediat del sr. Joan Roura de la responsabilitat que exerceix. 



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT