ACTUALITAT
Carregant...
28 de jul. 2014

Info Post

A mesura que el nombre de víctimes mortals de l'Operació Marge Protector, les morts de nens estan colpint i conmovent la comunitat internacional

28/07/2014 || Mentre Hamàs i els seus partidaris ens mostren imatges espantoses de nens morts i ferits per tal de guanyar la simpatia pel seu retrat d'Israel com una màquina de matar nens palestins, Israel reclama la necessitat d'aturar el llançament de míssils per part de Hamàs contra els seus propis fills, que es veuen obligats a viure en refugis antiaeris, així com la necessitat d'eliminar els túnels que Hamàs que van a parar des de Gaza a Israel amb la finalitat de dur a terme atacs terroristes contra israelians. Una sortida d'un d'aquesta estimació de més de 60 túnels que van a parar a sòl israelià va ser trobat sota d'un jardí d'infants israelià.

Però, qui va construir els túnels? La resposta és Hamas. I també és clar l'ús d'alguns dels mateixos nens que ara estan atrapats sota el foc a Gaza.

L'Institut d'Estudis de Palestina va publicar un informe detallat sobre el fenomen dels túnels de Gaza l'estiu de 2012. Es va informar que la construcció de túnels a Gaza ha donat lloc a un gran nombre de morts de nens.

     "Almenys 160 nens han mort en els túnels, d'acord amb funcionaris de Hamàs"

L'autor, Nicolas Pelham, explica que Hamàs utilitza d'obra infantil per construir els seus túnels del terror, ja que, "són apreciats pels seus cossos àgils".

Grups de Drets Humans que operen a Gaza van expressar la seva preocupació pel treball infantil als túnels, que es remunten a 2008. Després de l'Operació Plom Fos de 2009 Hamàs va suavitzar la seva posició i el Ministeri de l'Interior va establir la Comissió per als Afers dels Túnels (TAC), que, "en resposta a la preocupació pública pel peatge cada vegada més gran que s'havia de pagar en forma de víctimes, en particular dels nens treballadors, es van emetre unes directrius destinades a garantir unes condicions de treball segures."

No es fa esment en l'informe de les condicions que n'acabarien resultant de la construcció de túnels que serien utilitzats per llançar atacs terroristes.

Tampoc sembla que Hamàs li va prestar molta atenció (després de garantir la seguretat dels nens treballadors que utilitza per construir els túnels) al fet que la construcció de la Gaza subterrània acabaria posant en perill les vides de molts a Gaza. En un recorregut pels túnels l'any 2011, Pelham assenyala que, "no es va fer res per impedir la utilització de nens en els túnels". Text: R.Novoa/N.Pelham · Fotografia: SB

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT